Hány órát dolgozik egy virtuális asszisztens?

Hány órát dolgozik egy virtuális asszisztens?

Biztosan elgondolkodtál már azon, hogy miért kell egy alkalmazott asszisztensnek 160-200 órát dolgozni egy hónapban és azt látod mindig van feladata és miért tudja egy virtuális asszisztens 60-80 órában ellátni ugyan azt a feladatot!? Ezen mi is gondolkodtunk, sőt tovább mentünk, már két éve figyeljük és a statisztikai adatokra támaszkodva érdekes konzekvenciákat vontunk le.

Az alkalmazottként tevékenykedő asszisztensek reméljük nem veszik zokon, mert nem az a célunk, hogy munkájuk fontosságát csökkentsük, hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet a hatékony időbeosztásra és költséghatékony megoldásokra.

Egy alkalmazott asszisztens napi 8 órában bejelentve 8 óra 30 percet vagy 9 órát tartózkodik normál esetben az irodában, melyből értelemszerűen 30 perc vagy egy óra hossza az ebédidő. Ez idáig teljesen rendben is van, hiszen a munkáltató csupán napi 8 órában jelenti be, … de vajon ezt mind munkával tölti az asszisztens? A tapasztalat és a számok sajnos nem ezt erősítik meg.

A munka törvénykönyve szerint a számítógép előtt dolgozó alkalmazottak óránként 10 perc szünetet kell tartsanak, nos, ez alapból így már – 80 percet, tehát – 1 óra 20 percet jelent a munkaidőből. Már 6 óra 40 percnél járunk a 8 órás munkanap helyett. Senki ne gondolja azt, hogy az ő asszisztense már pedig nem tart óránként szünetet.

Sajnos itt nem állhatunk meg. Le kell vonjuk a kv-, víz-, mosdószüneteket, a családi telefonokat, a Social media üzenetek-, cikkek-, hírek olvasását, amik nem a munkavégzéshez tartoznak. Ezek összessége napi 1-1,5 órát jelent a munkaidőből. A munkaidő így 5 óra 20 perce redukálódik.

Mi a helyzet a szabadságolással, a táppénzzel? 3 gyermeket nevelő szülő esetén, maximálisan 37 nappal számoljunk. Ez havi szinten átlagosan 3 szabadnapot jelent. A táppénz mértéke egy alkalmazottra 15 nap, melyre 60-70%-os bér fizetendő, gyermekenként további 15 nappal kibővítve szintén ezekkel a feltételekkel. Ha csak hozzávetőlegesen számolunk, mivel nem feltétlenül lesz beteg az alkalmazott, 1 óra 25 perccel csökken a napi munkával töltött idő.

Rémületes, de mindezeket figyelembe véve a munkáltató átlagosan napi 4 órát, heti 20 órát , havi 80 órát veszít el, vagyis fizet ki úgy az asszisztensének, hogy nem kap cserébe semmit.

Így fordulhat elő, hogy a havi 160 órát dolgozó alkalmazott asszisztens a valóságban csupán 80 órát dolgozik, a munkaidejének 50%-át. A vállalkozás azonban fizeti a teljes munkaidőre járó munkabért, járulékokat és esetlegesen felmerült túlórákat; intézi a szabadságolást és táppénzzel járó bonyodalmakat. Mindenki jól jár! Így van? Mindenki jól jár?

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy egy ember nem gép, és igen is meg kell állnia néha, de a mai gazdasági helyzetben törekednünk kell arra, hogy költséghatékony megoldásokhoz forduljunk. Egy virtuális asszisztens ilyen.

Egy virtuális asszisztens havonta átlagosan 80 órát dolgozik egy cégnél, ez attól függ, hogy milyen jellegű a munka és mennyit időt kell rászánni. Mivel a VA maga is vállalkozó ezért tisztában van vele, hogy gyorsan, hatékonyan és precízen kell végeznie feladatait, hiszen ügyfele elégedettségére törekszik. Egy olyan bizalmi pozíciót lát el, melyben nem elég az interjú vagy az első pár hét alkalmával bizonyítania rátermettségét, ezt míg ügyfelével kapcsolatban áll minden nap meg kell tennie, fáradtság nélkül.

A Titkárpont Kft-nél dolgozó asszisztensek folyamatosan tanulnak és képzik magukat, hogy minél gyorsabban, hatékonyabban és precízebben tudják ellátni ügyfeleink feladatait. Hiszünk abban, hogy egy talpraesett virtuális asszisztens hatalmas segítség lehet egyéni vállalkozók, mikro-kis és középvállalkozások számára, illetve olyan nagyvállalatoknak, akik bővíteni szeretnék asszisztensekkel kisebb-nagyobb időre munkatársaik számát.

A virtuális asszisztencia tehát innovatív megoldás mindazok számára, akik költséghatékonyan szeretnének dedikált adminisztrációs segítséget vállalkozásuk számára

Többet szeretnél megtudni?